dilluns, 6 de març del 2017

Els Espais d'Aprenentatge

Metodologia de treball per Espais d'Aprenentatge

Els espais de les nostres aules i de la nostra escola tenen un valor educatiu i està relacionat amb el nostre plantejament pedagògic i reflecteixen la nostra imatge d'infant. Un infant competent, actiu, ple de potencialitats, un infant que és capaç de ser autònom i d'aprendre per si mateix i amb els altres.

Aquest curs les aules s'han transformat en Espais preparats per contribuir a l'aprenentatge i al desenvolupament dels infants i les seves competències. Un lloc on els alumnes poden experimentar, descobrir, investigar, observar, calcular, mesurar, comunicar i expresar-se a través dels diferents llenguatges, sent els protagonistes del seu procés d'aprenentatge. 

A les aules de cada nivell, les mestres hem organitzat cada espai-aula en petits micro-espais estructurats per desenvolupar determinats objectius, amb uns materials, on l'alumne tria la proposta d'activitat que vol fer, en funció dels seus interessos. Desenvolupam la llibertat i l'autonomia de l'infant, des de la pressa de decisió de a quin ambient anar a treballar, decidir quina proposta vol fer, amb qui vol treballar i com s'organitzaran. 

La diversitat d'activitats ofereixen la possibilitat de treballar tot sol o amb els altres, desenvolupant les relacions socials entre infants de diferents grups d'aula i d'edat i amb diferents adults. Són espais significatius ja que promouen l'acció dels alumnes i l'autonomia en el seu procés d'aprenentatge. Els mestres guiem les intervencions, acompanyem aquest procés, observem, proposem, resolem dubtes, els qüestionen les seves accions, per afavorir l'adquisició de nous coneixements.

"El ambiente escolar es como una especie de acuario en el que se reflejan las ideas, el estilo moral, las actitudes de las personas que en él viven"

Loris Malaguzzi, pedagog de les escoles de Reggio Emilia, Itàlia.





























" El aspecto de la educación que más visiblemente expresa, reproduce y refleja nuestros principios educativos es el espacio ambiente..."

Beatriz Trueba, professora i assessora 

2 comentaris:

  1. Cada día estoy más convencida de que Sa Lloveria es el colegio perfecto para mis hijos. Es genial que se lo pasen tan bien aprendiendo.Muchas gracias por vuestra dedicación

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por tu comentario Pilar! Es genial ver a mamás como tu tan implicadas en la educación de sus hijos. Cuando se entiende la importancia del juego para el aprendizaje de los niños, todo se transforma. Un beso grande!!

    ResponElimina