dissabte, 10 de desembre del 2016

Festa del vi a San Mateu!

Holaa a tothom!!

Avui m'agradaría mostrar als Monstres i les seves famílies una festa de llarga tradició que es celebra avui a un petit poble de l'Illa d'Eivissa; la festa del vi a San Mateu! I qué millor manera de donar visibilitat a les nostres tradicions que a través del nostre bloc!

Ha sigut molt emocionant poder veure desde primera fila el tradicional ball pagès que conforma un conjunt de danses tradicionals de les Illes Pitiüses (Eivissa i Formentera). i que engloba part del folklore i cultura illenca. 

Diu la tradició que el Ball Pagès es caracteritza per la gran diferència entre l'home i la dona, on és l'home qui porta el desgast físic, mostrant la seva força i agilitat mentre la dona es mou amb delicadesa i suavitat. Destaca l'inici del ball on l'home crida el número de dones amb les que ballarà segons els tocs de castanyoles. També el fet que no es poden donar l'esquena durant tot el ball per això van girant continuamet. La música del Ball Pagès es realitza amb el tambor, la flaüta, l'espasí i les castanyoles, que són d'una mida de 15 centímetres de llarg per 8 cm d'ample i 4 de gruix. Durant el Ball Pagès es du el vestit de mudar tradicional de les Pitiüses.Aquestes ballades es feien a les cases pageses amb motiu de les principals festes familiars (com les matances), a les bodes, a totes les festes de poble o a festes a pous.



















Aquí teniu el vídeo amb una petita demostració de ball pagès de la festa del vi a San Mateu 2016 gravat per mi. Espero que us agradi!!

   

3 comentaris:

  1. Qué bonito Nieves, nos ha encantado ver el baile y muy interesante la información, hoy he conocido algunas cosas más de la cultura payesa. Gracias

    ResponElimina
  2. Gracias Neus, le enseñaremos el vídeo a Pau, es interesante que conozcan la cultura local.

    ResponElimina
  3. Muchas gracias por vuestros comentarios Laura y Sandra! Sabía que os gustaría ver el baile típico ibicenco! Y para los que no pudisteis desplazaros hasta allí al menos así podéis ver un poquito de la fiesta! Un besito!

    ResponElimina