dimecres, 14 de març del 2018

Pau

        Avui hem rebut la visita de la família d'en Pau: en Toni, el seu pare; na Laura, la seva mare i el seu germà Marc. Ens han vingut a explicar una història d'una manera que no havíem vist mai: a la manera de Kamishibai. Sabeu què és? És una forma molt popular de contar contes al Japó des de fa molt de temps. Mitjançant el butai, que és el teatre de fusta, es va contant el conte passant les làmines.
       El conte ha estat "El pirata Barbanegra": un pirata que navegava per tots els mars amb el seu amic el Lloro Sabi. Es posava molt content cada vegada que trobava un tresor, sobretot si brillava molt. Un dia, va pensar que hi havia una cosa que brillava molt més que tots els seus tresors: el sol. Però estava molt amunt i no hi podia arribar. Així que va demanar al seu amic, el Lloro Sabi, si el podia ajudar. Havia de pujar al lloc més alt de la Gran Muntanya Nevada i allí el podria agafar. No s´ho va pensar i cap allà que va anar. En agafar-lo el va amagar dins el seu cofre i, sabeu què va passar? Es va quedar tot a les fosques!!! Tot era negre, trist i li feia por. Així que en Barbanegra va decidir tornar a posar el sol on estava i tot va tornar a ser com abans. D'aquesta manera, en Barbanegra va comprendre que el vertader tresor era veure brillar el sol al cel cada dia.



















            També ens han volgut contar la història d'el Grúfal, un ésser imaginari que salvarà a un ratolí de ser el sopar d'una guineu, d'una serp i d'un mussol. O no tant imaginari com es pensava el ratolí?


















         I per a acabar, hem fet un gorro pirata. Moltes gràcies família!!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada